21163-suometar-1853-liikenneonnettomuus-maalahdella.html.txt


Suometar 1853 – Liikenneonnettomuus Maalahdella

29.9.2009 23:57 Suometar [Veikko Kukkonen] 2 kommenttia

Onnetoin tapaus.

Viime Elokuussa matkusti kauppamies Sundström Kristiinan kaupungista Vaasaan; tultuansa Hannuksen kestikievariin Närpiön pitäjässä, pyysi hän kestikievari Petter Hannusta matkakumppaniksensa; — Hannuksen suostuttua hänen pyyntöönsä, läksivät yhtenä edelleen ajamaan ja tulivat onnellisesti matkansa päähän.

Kotimatkansa 19:tenä p.t.k. tulivat matkustajamme Johannesdahl’in kestikievariin Maalahden pitäjässä, josta saivat houkan hevosen, jonka koti oli sillä postivälillä, jota matkustajamme nyt läksivät ajamaan. Tultuansa liki tiehaaraa, joka menee siihen taloon, josta hevonen oli kotosin, sanoi kiessin takana seisova kyytipoika Hannukselle, joka ajoi hevosta: nyt tulee kohta tiehaara, joka eroaa meille, pitäkää varanne ettei hevonen eroais sille tielle! Johon Hannus vastasi: johan minä olen ennenkin tämänlaisia hevosia hallinnut ja löi hevosta.

Vaikka Hannus kyllä oli monella hevosella ennen ajanut ja niitä oikein hallinnut, ei kuitenkaan tällä kerralla voinut oikein hevosta hallita; hevonen kääntyi niin rutosti mainitussa tiehaarassa, joka oli vähäisessä rinteessä, että kiesit vierivät ja kaatuivat, sekä kaatovat hevosen.

Kyytipoika, joka takana seisoi, näki vaaran ja ennätti ennen kiessien kaatumista ilman mitään vahingotta hypätä maahan; mutta Sundström ja Hannus rätkähtivät kiessien kaatuessa tantereesen. Sundström’ille ei kuitenkaan tullut muuta surempata vahinkoa kuin pyörtyi; mutta Hannus, joka sattui jäämään kiessien alle vähäiseen vesilätäkköön, sai kauhian ja pikaisen kuolemansa samassa silmänräpäyksessä.

– Lähettänyt r— i

1853-11-04 04.11.1853 Suometar no 44

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: