suometar-1862-05-23-osakeanti


Osake-tarjo.

Tampereen virrassa allekirjoitetulta rakennettuun, Armollisella luvalla varusteltuun, sekä osaksi palovakuutettuun tehtaaseen, jossa valkea-vaskesta ja raudasta valetaan ja valmistetaan maamittauskoneita, siirrettäviä paloruiskuja, puntaria, kirjepintiitä, ovia ja ilman puhdistajia kaakeli-uuniin, neuloja, koukkuja j. n. e.

Tämä tehdas,

johonka paitsi 1 lisärakennus puusta, kuuluu 1 iso ja 4 vähempää huonetta, vesiränni 7 jalan pudotuksella, 1 kierrin-ratas 8 hevosen käyntö-voimalla, joukko massinoja ja työkaluja, joista erinäinen luettelo on tehty ja siitä taas ulosvetoja löytyy nähtävinä usiammissa Suomen kaupungeissa alempana mainittujen Herrojen tykönä,

lasketaan kaikkine tasasessa luvussa 20,000 ruplan arvioon, ja osallinen oikeudesta ulkomailta tullitoinna tuottaa raaka-aineensa.

Että nyt tarkoituksen mukaan

siis suurimmalla voitolla käyttää tätä samaa tehdasta, tarvitaan vähinntäkin 5000 hopea-ruplaa, josta syystä ja niinmuodoin kun varani ei salli minua yksistään soveliasti laventaa sitä, olen toivonut asettaa vielä mainittua rakennusta osakkeille ja isänmaamme keinollisuuden suosiollisille puoltajoille tarjota niitä ja sillä lailla perustaa

Yhtiökuntaa, joka nimityksellä B. L. Renfors ja kumppanit Tampereella

25,000 ruplan peru- ja liikunto-rahalla, jaettu 250 osakkeen jokainen 100 ruplan arvolla, soisin seuraavilla ehdoilla saada toimeen.

Yllänimitetyistä 250:nestä osakkeista esittelen minä itselleni 100 ja ne muut eli 150 os. myydään seuraavilla asiamiehillä usiammissa tämän maan kaupungeissa, jotka asiamiehet kuitenkin antavat välikuittia ja toimittavat rahat Tampereelle Herra G. Orellin tykö, joka on ottanut osakseen ylöskantoa sekä edesvastausta kaikista niin lähetyistä rahoista, siksi kun Yhiökunta on tullut asetetuksi, jonka jälkeen osake-kirjoja osan-ottajoille annetaan.

Yhtiökunta katsotaan perustetuksi,

koska 75 osaketta on otettu, jonka jälkeen osamiehet kohta käsketään yhteiseen kokoukseen ilmoituksella Suomen yhteisissä sanomissa, jossa kokouksessa keskustellaan hallituksesta j. n. e.

Osanottajoille tähän yhtiöön, takaan minä vähintäkin 10 ruplan korkoa sadalta vuodesta. Mutta jos ei voitto vuodelta nousisi siihen taattuun korkoon, tahdon minä niistä itselleni ehdotetuista 100 osakkeista vielä antaa 50 os. yhteiseksi vakuutukseksi osamiehille 10 ajastajaksi, minkä jälkeen takuuni loppuu. Mutta jos voitto taas sen viimeksi sanotun ajan kuluessa lankeis korkeammalle kun se vuodelta luvattu 10 ruplan korko, tulee se kuitenkin ilman mitäkään vähennystä osake-ottajoille jaettavaksi.

Asiamiehinä tässä toimessa

pyydän saada mainita seuraavia Herroja, toivoen että he hyväntahtoisesti ottaavat sen vaivaksensa.

Posti-päällikkö M. W. Uggla Oulussa.

Konsuli O. Orrman Porvoossa.

. . .

Raatmanni M. Sundström Uudessa Kaarlebyyssä.

. . .

B. L. Renfors

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: