Raekuuro Tohmajärvellä


Kunnioitettavalle Yleisölle.

Yleisön hyvätahtoisuutta koetellaan niin useasti, että allekirjoittanut epäilee uudellensa sitä vaivata. Asian paino ja sata-määrien ihmisten onnettomuus pakottavat kumminkin tällä kertaa paneman kaikki epäileväiset ajatukset syrjään, ja kuin minä käännän itseni niin jalon tunnon puoleen, kuin maamiesten helleys kova-onnisia lähimmäisiämme kohtaan, luulen minä en ainoastansa täyttäneeni velvollisuuteni niinkuin seurakunnan opettaja, vaan myös valmistaneeni hyväntahtoisuudelle tilaisuuden pois pyyhkimään onnettomain kyyneliä.

Niinkuin tämän päiväisessä numerossa edellä jo mainittiin, niin ei ole vähemmin tuin 28 tilan omistajaa Kiihtelysvaaran kappelissa ja Tohmajärven pitäjässä sen 18 p. Heinäkuussa kohdanneen rae-sateen kautta kadottaneet kaiken sen viljan tulon, jonka he tänä syksynä toivoivat voittavansa.

Tässä surullisessa tilassa

käännän minä itseni maamiesteni ihmis-rakkauden ja hyväntahtoisuuden puoleen, rukoillen apua näille vahingon kärsineille lähimmäisillemme. Maan kunnioitettavia Sanomain toimittajia pyydän minä nöyrimmästi, että he jokainen tienoitiansa hyväntahtoisesti ottaisivat näiden kärsiväisten asian huoleksensa, ja Sanomissansa tiettömäksi tekisivät tämän ilmoituksen sekä vaikuttaisivat ihmis-ystäviä avullisuuteen näillä surullisen tapauksen kärsineitä kohtaan.

Surullisen tapauksen kärsineitä kohtaan. Apu-rahat, jotka lähetettäkööt Tohmajärven postikonttoriin, pitää jaottaman kaikella oikeudella ja tarkkuudella ja tulee jaosta tarkka tili yleisölle tehtäväksi. Tohmajärvessä 28 p. Heinäkuuta 1851

Erik Job. Andelin.

Seurakunnan kirkkoherra.

Joka lähimmäistänsä rakastaa, ja jolla enemmin on, se auttakoon tarpeessa olevia.

(S. Y. S. N:o 180.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: