suometar-1862-04-11-salakuljetus


Tavaran salakuletus,

joka niin paljo pitkin aikoja on onnettomuutta ja yleistä turmellusta matkaansaattanut, on tänäki talvena kuulunut olleen suuressa vauhdissa maamme rajaseuduilla idässä päin.

Ne jotka likemmin tuntevat sellaisia keskuuksia, vakuuttavat että kaiken vähimmäkseen 150 hevoista ja kuormaa on jo tänä talvena Viron reisuilla kiini otettu.

Että sellaisissa kiini-otoissa usiasti tapahtuu milloin isompia milloin pienempiä tappeluita tullimiesten ja tavaran salakulettajain välillä, on hyvin tietty asia, eikä sitä erittäin ihmeeksi panna; mutta kuin tappelu paisuu veriseksi ja kuolettavaksi, niin on sitä jo kauhistuttava ja surkia kuulla. Näin on valitettavasti kuulunut tapahtuneen nykyisin, noin pari eli kolme viikkoa sitte Terijoen kylässä Kivennavan pitäjässä.

Kaksi tullivahtimestaria

kahden kasakan kanssa olivat tavanneet muutamia Pietarista tulleita kuormia, joissa on ollut teetä, tupakkaa ja donskoita, jotka he ovat kiini ottaneet ja alkaneet talteen kulettaa. Mutta kuormien omistajat sanotaan lähteneen apua hakemaan ja takaa ajaneet sitte lisätyllä miesvoimalla, ryöstämään kuormia tullimiehiltä pois, niinkuin myös olivat ryöstäneetkin.

Waan siinä tilassa syntyi tappelu, joka päättyi niin onnettomasti, että vahtimestari Wendell sai kuoleman kolauksen ja toinen vahtimestari sekä ne kaksi mukana ollutta kasakkaa ovat tulleet pahasti piestyiksi.

Syylliset ovat päässeet pakoon kaikki, eikä ole taittu niitä vielä kiini saada, sillä niitä ei ole tunnettu mistä ja ketä olivat.

(Otava).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: